Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup

Bad Blood: Secrets and Lies in Silicon Valley

Het Silicon Valley bedrijf Theranos claimde een apparaat te hebben gemaakt niet groter dan een verhuisdoos die met één druppel bloed honderden bloed tests kon doen.

Een medische revolutie die de wereld voor de patiënt ingrijpend zou veranderen. Ware het niet dat de machine nooit gewerkt heeft. Het bedrijf onder leiding van Elizabeth Holmes vertelde de ene naar de andere leugen om investeerders en het publiek om de tuin te leiden.

Resultaten werden genept of op traditionele machines getest door de samples te verwisselen. Er werd met de levens van patiënten gespeeld om de schijn hoog te houden. Als je als werknemer dreigde hier iets over te zeggen werd je door een team van advocaten onder druk gezet. Deze stonden erom bekend om je te bedelven onder rechtszaken net zo lang tot je failliet was of je je terugtrok.

In nieuwsbriefje #18 ging ik al eerder in op het verhaal, nu is er ook een boek van verschenen genaamd Bad Blood

Het boek is zo sterk onderzocht en geschreven dat je voelt alsof je het van dichtbij meemaakt, een must read!

De NPO ziet het licht

De publieke omroep heeft het licht gezien en komt de laatste tijd met verrassend leuke web series en video’s aanzetten.

In de kelderklasse 15 volgen we het amateur voetbal team van Daan (van Streetlab) in hun strijd naar het kampioenschap, in Joardy Season krijgt het typetje van onder andere Huilon een eigen show.

Met in de eerste sketch het karakter Valentijn Lindsey die perfect de Amsterdamse “social media marketing” millennial op de hak neemt. Ik ging helemaal stuk (laat me weten aan wie hij je doet denken).

NOS Stories volgde een jaar lang rapper Jacin Trill en sprak met sleutel figuren uit de Nederlandse hip hop scene. Met 1 doel: Hoe word je een bekende rapper in Nederland?

Aeroflot Flight 6502
EN.WIKIPEDIA.ORG – Deel
Op zijn tijd een weddenschap afsluiten is gegarandeerd plezier. Maar om nou als piloot met je copiloot een weddenschap af te sluiten dat je het vliegtuig blind kan landen? Minder goed idee, 70 doden.

The Rules for Rulers
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Als je het boek “The Dictator’s Handbook” met 352 pagina’s te lang vind kun je ook deze video bekijken. De video geeft een nieuw inzicht in waarom politici in alle vormen vaak corrupt lijken. Het maakt inzichtelijk hoe de macht structuren vaak opgebouwd zijn en waarom het zo cruciaal is om je sleutelpersonen te allen tijde aan je zijde te houden.

Wat is glitter? – The New York Times
WWW.NYTIMES.COM – Deel
Wat ik nooit wist dat ik wilde weten, wat is glitter eigenlijk? En waarom zijn de klanten van een glitter fabriek top-secret?

Quote

Any man who must say, “I am the king” is no true king.

Elizabeth Holmes – Ex Theranos CEO