Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Bitcoin Billonaires

Hoi, deze week weer wat media tips. Zodat je zelf niet de funnies uit de spreekwoordelijke hagelslag hoeft te halen. Met uiteraard weer longreads en leuke linkjes.

Lezen
Bitcoin Billionaires
 (★★★☆☆)

Als je het ontstaan van Facebook kent of The Social Network hebt gezien dan ken je Winklevoss tweeling. Na het schikken van de rechtszaak met Mark Zuckerberg kregen ze een leuke 60 miljoen mee. Vervolgens hebben ze dit in Bitcoin geïnvesteerd waarmee ze de eerste Bitcoin miljardairs zijn geworden. Dit boek vertelt het verhaal van de tweeling van rechtszaak tot crypto imperium. Prima boek om op vakantie te lezen.

Man in het zadel (★★★★★)

Fantastisch boek van Paul van Hooff die in een eerdere editie al voorbijkwam. Paul reist op zijn oude Moto Guzzi motor van Alaska helemaal naar Ushuaïa, het zuidelijkste puntje van Amerika. In dit boek beschrijft hij zijn avonturen onderweg. Dit doet hij met een fijne schrijfstijl waardoor je het gevoel hebt alsof je achter op de motor de reis meemaakt.

Zien

A star is Born (★★★★☆)

Leuke film voor een zondag avondje bankhangen. Lady Gaga schittert met Bradley Cooper in deze drama film. De beroemde muzikant Jackson ontdekt en wordt verliefd op Ally, een onbekende artiest. Jackson neemt Ally mee en geeft haar een plaats in de spotlight. De carrière en relatie komen elkaar in de weg te zitten. Ook omdat ze beide met persoonlijke problemen te maken krijgen.

Searching (★★★☆☆)

Prima thriller, geheel vanuit het perspectief van een computer scherm. Dit klinkt als een gimmick maar gaat niet vervelen. David’s dochter raakt vermist en hij gaat naar haar op zoek via de enige manier die hij nog niet geprobeerd heeft… haar laptop. Vindt hij haar voordat het te laat is?

Joker (★★★★☆)

Wat een film. Een waar visueel spektakel met fantastisch acteerwerk van Joaquin Phoenix. Een intiem portret van een gek die onzichtbaar is in de maatschappij en zijn wraak neemt. Ik ben benieuwd of er meer superheldenfilms in deze stijl komen.

Searching For Sugarman (★★★★★)

Een van de beste docu’s van de afgelopen jaren, ik keek hem met plezier opnieuw. Sugarman werd een megaster in de jaren 70 van Zuid-Afrika, alleen niemand wist wie hij was. Iedereen dacht dat hij zelfmoord gepleegd had. Maar is hij werkelijk dood? En weet hij dat hij in Zuid-Afrika als megaster gezien wordt?

Travis Scott: Look Mom I Can Fly (★★★☆☆)

Na een Keeping up with the Kardashians marathon (don’t even ask) keek ik de documentaire van Kylie’s ex-vriend. Leuke documentaire, wil opeens graag naar zijn concert.

Luisteren

Dit is hoe je doodgaat (★★★☆☆)

Ik ontdekte Storytel toen ik een dagje meehielp op het Podcast Festival. Het is Netflix voor audioboeken. Maar ze maken zelf ook original content zoals “Dit is hoe je doodgaat”. Een spannend audio boek bestaande uit 6 afleveringen. Ingesproken door Georgina Verbaan die verrassend goed is als stem acteur. Perfect om te luisteren in de auto of trein.

Longreads

Private Car Detective: Tracking Down the $7.6 Million Teardrop Talbot-Lago
WWW.ESQUIRE.COM – Deel
Joe Ford, is een auto detective. Hij speurt naar de meest waardevolle en zeldzame gestolen auto’s ter wereld. Lees het portret van Joe en zijn zoektocht naar de Teardrop auto.

How Technology is Hijacking Your Mind — from a Magician and Google Design Ethicist
MEDIUM.COM – Deel
Hoe technologie de zwakheden van onze hersenen misbruikt. En hoe technologie doet alsof het ons keuzevrijheid geeft.

Once you know how to push people’s buttons, you can play them like a piano.

Links

How Much Everyone Working On a $200 Million Movie Earns
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Waar gaat het budget van een film van 200 miljoen eigenlijk naar toe?

30 Year Old IMAX Film Projector
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Zie hoe een projectionist een IMAX film klaarzet voor een vertoning. Film blijft magisch.

Best Band Names
WWW.REDDIT.COM – Deel
De allerslechtste namen die je een band kan geven. Maar tegelijkertijd ook de beste. Je vind ze op deze sub-reddit.

Je huisgenoten die 's nachts "zachtjes" thuiskomen
Je huisgenoten die ‘s nachts “zachtjes” thuiskomen

Gefeliciteerd, je hebt het einde gehaald 🎉🎉🎉! 

📝Spelfoud gezien, feedback of een idee voor het Nieuwsbriefje? Laat het me weten!

✉️ Mail mij op info@pieterboerboom.nl

👨‍💻Samen is alles leuker. Deel het nieuwsbriefje met een vriend(in)!