Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – De Podcast Editie


Nu je dit digitale briefje in je mail bus ontvangt ben ik in Singapore. Terwijl je op reis bent is het extra fijn om even een podcast aan te slingeren. Dus hier wat tips van mij voor jou. 


Hoe luister ik zo’n Podcast dan?

Je beluisterd podcasts via een app als  PocketCasts (Android), Podcast Addict (Android), Overcast (iOS). Maar steeds meer grote apps ondersteunen podcasts ook zoals iTunes en Spotify (Bevat maar een selectie van alle podcasts). Zoek de titel van de podcasts simpelweg in de app op en je kan beginnen met luisteren.

Alstublieft, 7 podcasts om je op weg te helpen

Joe Rogan – Podcast Site
PODCASTS.JOEROGAN.NET – Deel
Joe Rogan stond aan de wieg van de podcast, terwijl vele podcasts een paar jaar bestaan is de Joe Rogan show al over zijn 1000e episode heen. Begin maar eens bij dit fragment en je snapt meteen waarom hij als de godfather van de podcast gezien word.

Podcast Luisteren (PodNL): Wilde Haren de Podcast
PODCASTLUISTEREN.NL – Deel
Leuke Nederlandse gasten als Faberyayo, Sef, Bizzey, Arjen Lubach en Kees de Koning komen voorbij in deze podcast gehost door Jiggy Djé.

De Appels en Peren Show
APPELSENPERENSHOW.NL – Deel
Wietse en Reinier praten elke week ongeveer een uur over Apple, technologie, gadgets, Het Internet en alles wat er maar bij komt kijken. Luistert lekker weg als je van technologie en gadgets houd. 

Couples Therapy with Candice and Casey
ANCHOR.FM – Deel
Wie Casey Neistat nog niet kent van zijn Youtube kanaal heeft echt onder een steen geleefd. Deze man heeft de “vlog” naar een nieuw niveau gebracht die ook goed te kijken is voor mensen boven de 14. Samen met zijn vrouw die vaak figureert in zijn podcast praten ze over hun relatie. Door hun chemie is dat onverwachts aangenaam om naar te luisteren.

Een Podcast over Media
PFAUTH.COM – Deel
Alexander Klöpping (Blendle) en Ernst-Jan Pfauth (de Correspondent) bespreken in een uurtje de laatste gebeurtenissen over media. Door de sarcastische toon en leuke inhakers  luistert dit makkelijk weg. Zoals Alexander die een “Crypto fluisteraar” inschakelde om onder hypnose zijn wachtwoord van zijn Bitcoin wallet terug te krijgen.

S-Town Podcast
STOWNPODCAST.ORG – Deel
S-Town is net zoals een Netflix serie maar dan in de vorm van een Podcast. Als je de eerste aflevering geluisterd hebt kunt je niet meer stoppen en wordt je mee gesleurd in een bizar verhaal.

JOHN DESPISES HIS ALABAMA TOWN AND DECIDES TO DO SOMETHING ABOUT IT. HE ASKS a reporter to investigate the son of a wealthy family who’s allegedly been bragging that he got away with murder. But then someone else ends up dead, sparking a nasty feud, a hunt for hidden treasure, and an unearthing of the mysteries of one man’s life.

This American Life
WWW.THISAMERICANLIFE.ORG – Deel
Reportages van hoge kwaliteit van de Amerikaanse publieke omroep over allerlei verschillende onderwerpen. De ene week onderzoeken ze de economie achter een koeienveiling in Alabama en een week later onderzoeken ze of er intelligent leven in het heelal is. 

Veel plezier op je werk morgen😭
Veel plezier op je werk morgen😭

Quote van de week

“Not that the story need be long, but it will take a long while to make it short.” – Henry David Thoreau