Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Een brutaal mens heeft de halve wereld


Deze week las ik over mensen die de boel flashen en zich op allerlei plekken naar binnen bluffen. Ik blijf het fascinerend vinden hoe bepaalde mensen met zoveel weg kunnen komen. Veel weten precies wat ze moeten zeggen en anderen hebben gewoon een gebrek aan schaamte. Ook zijn er mensen die perrongeluk in een situatie terecht komen die steeds verder escaleert zoals een oud klasgenootje die 1.5 jaar verzwegen heeft dat hij gestopt was met zijn opleiding met een dubbelleven als gevolg.

Hieronder een inkijkje in het leven van een aantal woordenkunstenaars die het bamboozlen eigen gemaakt hebben.


The Best Bamboozlers

How Anna Delvey Tricked New York’s Party People

WWW.THECUT.COM – Deel
Meeslepend verhaal van een dame die uit het niets opkomt als rijke socialite in New York. Ze peutert kapitaal links en rechts los, vliegt in private jets en is op alle high-class evenementen in New York te vinden. Maar ehm… wie is ze eigenlijk?

How One Man Hacks The Entire Travel Industry
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Justin Ross Lee a.k.a. JRL heeft er een sport van gemaakt om voor zo min mogelijk geld in zoveel mogelijk luxe te reizen. Door slim te boeken, airmiles te sparen en te bluffen vliegt hij de hele wereld over in First Class met een fles champagne standaard binnen hand bereik. In onderstaande video geeft hij een tipje van de sluier en zijn boek lees je hier.

Sneaking Into Hollywood Movie La La Land
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Binnen sneaken op een zwaar beveiligde Hollywood film premiere onmogelijk? Met een beetje doorzettings-vermogen en een brits accent kom je een heel eind…

Catch Me If You Can – Frank Abagnale
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Frank didn’t go to flight school…Frank didn’t go to medical school…because Frank’s still in high school!  De klassieke film met Leonarde Di Caprio gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Frank Abagnale die zich voordeed als piloot, dokter en advocaat.

It was me all along
It was me all along