Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Het beste advies dat je ooit kreeg

Halloooo, allereerst heb ik hier een softijsje voor je🍦In deze bloedhitte kan je die vast gebruiken☀️🏖. We beginnen met een long read die je op het puntje van je stoel zet. En eindigen met een nieuwe rubriek met daar tussen een beetje van alles…🍔

Malaysia Airlines Flight MH370: Where Is It?
WWW.THEATLANTIC.COM – Deel
Vijf jaar geleden verdween vlucht MH370 boven de Atlantische Oceaan van de radar. Het vliegtuig is tot op de dag van vandaag spoorloos. Toch blijkt er al veel meer bekend te zijn over de mogelijke toedracht en locatie. Deze bloedstollende long read van The Atlantic neemt je mee in de mogelijke oorzaak van de verdwijning…

Ziek van Drinken

Naast de opmars die vegetarisch eten maakt zijn ook alcoholvrije producten een trend. Alcohol vrij bier kennen we al langer. In 1989 introduceerde Heineken al het alcoholvrije Buckler bier. Toen Youp van ’t Hek het in zijn oudejaarsconference belachelijk maakte verdween het al snel uit de schappen.

Nu een paar generaties verder lijkt alcoholvrij weer terug te zijn. Het beperkt zich ook niet meer tot alcoholvrije drankjes maar een groter aanbod aan alcoholvrije ervaringen. De huidige generatie is zich meer bewust van gezond leven, levensstijl is een mode accessoire geworden en daar past minder alcohol bij.

Investeerders en grote brouwers als Heineken en AB InBev zetten hier groots op in. Cocktail bars die de ervaring van een bar hebben maar alleen alcoholvrije drankjes schenken schieten uit de grond in New York.

Gaat dit in Nederland ook aanslaan? Of is het drinken van alcohol te erg verweven in onze cultuur?

People are sick of drinking. Investors are betting on the ‘sober curious’
AMP.CNN.COM – Deel

Een portie links voor je week

Ganbreeder AI: Has Science Gone Too Far?
GANBREEDER.APP – Deel
Je mixt twee plaatjes en laat daar vervolgens een algoritme op los. Hier komen de meest freaky en vage plaatjes uit.

Leonardo Da Vinci’s Aantekeningen
TOOGOODTOGO-ALERTER.COM – Deel
Wil je jou schets boekje eens vergelijken met die van Leonardo Da Vinci? Dat kan! Blader hier door een van zijn briljante schetsboeken heen.

Hold My Red Bull: RC Helicopter Stunts
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Deze radiografisch bestuurbare helikopter wordt zo snel en behendig bestuurd dat het wel nep lijkt. Ik heb al moeite met de afstandsbediening voor mijn TV.

Jay-Z hoort voor het eerst de beat van Dirt Off Your Shoulder.
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Uit het archief. Jay-Z zit in de studio met Timbaland te luisteren naar nieuwe beats. Bekijk het gezicht van Jay-Z als hij de beat hoort voor Dirt Off Your Shoulder wat later een van zijn grootste hits wordt.

Hot dog – Korean street food
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
In een samenleving waar alleen highlights online verschijnen is het juist heerlijk om te kijken naar normale dingen, vooral in andere culturen. Zoals het bereiden van een Korean Street Food hot dog.

Featured

Het lijkt mij leuk om andere mensen bij dit nieuwsbriefje te betrekken. Daarom elke week een aantal tips en inspiratie van iemand anders!

Loek Barendrecht (@loekbarendrecht)
WWW.INSTAGRAM.COM – Deel
Loek is een veelbelovende filmmaker voor (dance) events. Als hij niet op een main stage staat te filmen of concepten aan het ontwikkelen is dan kun je hem in het thuisvak van Feyenoord vinden.

Het beste advies dat je ooit gekregen hebt.

Het beste advies ooit kreeg ik van mijn oom. Ga je dromen achterna en geef ze nooit op. De weg is lang en hobbelig maar wanneer je iets doet wat je leuk vind heb je het geluk waar je naar zocht gevonden. Een beetje cliché maar hij had volledig gelijk.

Je favoriete tech trucje

Ik heb erg veel baat bij de klittenband strips die op de achterkant van mijn laptop zitten. Hierdoor kan ik moeiteloos mijn harde schijven aan mijn laptop plakken. Niet bijzonder technisch maar wel super handig!

Je favoriete tool

Mijn Zhiyun crane V2 Camera Stabiliser in combinatie met mijn GH5. Omdat deze setup zo licht is ben je enorm wendbaar en kan je shots maken die niet te maken zijn met grotere camera systemen.

Gefeliciteerd, je hebt het einde gehaald 🎉🎉🎉! 

📝Spelfoud gezien, feedback of een idee voor het Nieuwsbriefje? Laat het me weten!

✉️ Mail mij op hello@piet.re

👨‍💻Samen is alles leuker. Deel het nieuwsbriefje met een vriend(in)!