Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Het is oorlog maar niemand die het ziet

Welkom, het einde van het jaar is weer inzicht. Het goede nieuws is dat daar ook het “Beste van het jaar” nieuwsbriefje bijhoort. Wat waren voor jou de leukste vondsten van dit jaar? Laat het mij weten door te reageren op deze email.


Media Tips

Films

The Green Book (★★★★★)

De film die de Oscar voor beste film in de wacht sleepte dit jaar. En geheel terecht. Je zou niet zeggen dat dit door Peter Farrelly gemaakt is omdat hij bekend geworden is met de film Dumb and Dumber. Don Shirley is een Afro-Amerikaanse pianist van wereldklasse. Hij staat op het punt om op tournee te gaan door het zuiden van de Verenigde Staten waar racisme aan de orde van de dag is. Shirley neemt per toeval een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter aan om hem te begeleiden. Ondanks hun verschillen groeien ze naar elkaars wereld toe.

Last Christmas (★★★)

Leuke kerstfilm met “Mother of Dragons” Emilia Clarke in de hoofdrol. Perfect voor een zondagavond op de bank of als excuus om rond de kerst weer eens naar de bios te gaan. Een romkom film is zelden een technisch perfecte film. Maar er zit veel verschil tussen een slechte slechte film en een goede slechte film. Deze is het laatste, kijkt prima weg en tussen de grappen en lichte drama valt er zelfs een diepere laag te bespeuren.
De nieuwe James Bond film No Time To Die is vanaf April in de bios te zien. Deze week is de trailer gereleased. Een goed moment om alle vorige James Bond films met Daniel Craig nog eens te kijken.

Spectre (★★★★)

Skyfall(★★★)

Quantum of Solace – Ik doe of deze film niet bestaat

Casino Royale (★★★★)

Boeken

Ryan Holiday – Conspiracy (★★★)

In 2012 verscheen er een sekstape van WWE worstelaar Hulk Hogan op de Amerikaanse roddel website Gawker. Hulk Hogan klaagde Gawker aan wat tot hun faillissement geleid heeft. Pas veel later werd bekend dat de rechtszaak in het geheim gefinancierd werd door miljardair Peter Thiel. Meeslepend verhaal dat leest als een thriller. Jammer dat Ryan Holiday elke keer de Griekse filosoof moet uithangen met allerlei vergelijking die er niet bij passen.

Het is oorlog maar niemand die het ziet (★★★)

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij hun medische dossiers kunnen. De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren…

Analog Mixing (SSL Console) GoPro POV
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Als je wilt weten hoe een mixing engineer er voor zorgt dat de instrumenten en zang van een band goed samenkomen dan moet je deze video kijken.

Timbaland Teaches Producing and Beatmaking
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Masterclass is fantastisch. Met Hollywood kwaliteit geproduceerde tutorial series geven ze je een kijkje in de wereld van de grootste schrijvers, artiesten, regisseurs, chefs en meer. Dit is de trailer voor de masterclass van Timbaland. Er zit voor iedereen wat tussen. Wellicht wil je illusionist worden met behulp van de Masterclass van Penn & Teller. Of leren hoe je Texas Style BBQ maakt.

Tim’s Vermeer
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Iedereen kent het beroemde schilderij “Het Melkmeisje” van Johannes Vermeer. Tim is geobsedeerd door Vermeer en besluit dat hij zelf zonder enige ervaring het geheim van Vermeer gaat ontrafelen. Hij besluit zijn eigen Vermeer te maken.

Hoe gaat jouw dag?
Hoe gaat jouw dag?

Gefeliciteerd, je hebt het einde gehaald 🎉🎉🎉! 

📝Spelfoud gezien, feedback of een idee voor het Nieuwsbriefje? Laat het me weten!

✉️ Mail mij op info@pieterboerboom.nl

👨‍💻Samen is alles leuker. Deel het nieuwsbriefje met een vriend(in)!