Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Hete Hobbies en diepe Quote (Clickbait)

Als je op een andere plek bent geeft je dat vaak de kans om anders naar dingen te kijken. Deze editie komt vanuit Kroatië (het is hier warm en er is spaghetti). Daarom geef ik je wat suggesties voor een nieuwe hobby zodat je eens iets anders in je Tinder bio kan zetten als; Ik hou van drankjes en dansjes, Temptation Island, ademt zuurstof. Graties en voor niks. Kijk maar even.

Lobby voor een nieuwe Hobby

Paardenfluisteren
WWW.HIPPODROOM.COM – Deel
Paardenfluisteren, het gene wat die rare chick in de klas altijd deed met haar paarden agenda en buitenboordbeugel. Het is 2018, paardenfluisteren is voor iedereen. Dus na een avondje de tegels van de muur drinken even lekker met je innerlijke Belinda in aanraking komen is vanaf nu mogelijk. Gebruik de kortingscode: “PieterPaardenFluisteraar” voor 20% korting.

Cryptomiljonair
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Kijk je kan aardbeien plukken en dronken toeristen serveren op een pauper terras voor een zakcentje. Maar hou maar op, je bent een millennial. Je wil niet die paar rot centen in een index fonds beleggen met een gemiddeld rendement van 6%. Nee, je wilt miljoenen en wel NU. 

Ga lekker crypto traden, kaap de creditcards van je familie. Verkoop de inboedel van je huisgenoten en ga ALL IN TO THE MOON. Zeg gewoon dat het je hobby is terwijl je stiekem hoopt je 9-5 als administratieve hulp bij een middelgrote rolluik fabrikant in Uitgeest op te kunnen zeggen.

Drone Racer
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Er werden hoverboards en vliegende auto’s beloofd. Wat we kregen? Smart Koelkasten en WIFI Sapcentrifuges. Vet bedankt. Maar om de tijd een beetje te overbruggen tot je echt kan vliegen kun je drone racen oppakken. Via een First Person View bril kijk je door de ogen van je drone om zo razendsnel een parcours te vliegen.

Quote die mij bezig hield

Perception is reality. – Lee Atwater

Deze quote zette mij aan het denken deze week. Hoeveel van ons gedrag wordt bepaald door wat we geloven? 

Als je geloofd dat je een lui persoon bent dan zal je onderbewustzijn je in alles tegenwerken als je een activiteit gaat ondernemen om maar aan je zelfbeeld vast te houden dat je “een lui persoon bent” (je hersenen houden niet van verandering en blijven graag consistent).

Als je geloofd dat je introvert bent en niet de persoon die bij een vragenronde bijvoorbeeld zijn hand opsteekt dan zul je het ook worden. Omdat je jezelf (onbewust) gaat tegenwerken om aan dit geloof vast te houden wat het geloof weer versterkt. Ook al is het in de eerste instantie nergens op gebaseerd. Het wordt vanzelf een zelfvervullende voorspelling.

Wie denk je dat gezonder leeft en minder moeite heeft om suikter te vermijden?

  • Persoon 1: geloofd dat suiker erg slecht voor je is en dat je het het beste zoveel mogelijk kan vermijden.
  • Persoon 2: denkt dat het niet zoveel uit maakt als je suiker eet als je het maar niet te vaak doet. Zo slecht kan het niet zijn als je het af en toe eet.

De realiteit veranderd niet, suiker is niet meer of minder slecht door wat je geloofd. Maar je gedrag veranderd enorm door wat je zelf geloofd of het nou waar is of niet. 

Dus ga eens 5 minuten zitten en schrijf op papier 5 dingen die je geloofd. En wat voor invloed ze hebben op je gedrag. Hier wat tips om je op weg te helpen.

  1.  Verken wat je onderbewust geloofd en verander het met de “Tik Tok Techniek”.
  2. Vraag je zelf af, weet ik zeker dat dit waar is? Dit zorgt ervoor dat je niet blindelings afgaat op je gedachten maar geeft je een moment om na te denken waar het vandaan komt en of je wel echt kan weten of het waar is.
  3.  Als perceptie realiteit is kun je maar het beste geloven wat behulpzaam is in plaats van “de waarheid”.

pls like and subscribe

Je kunt deze email ook beantwoorden voor suggesties en lezersvragen (je kent vast de Hitkrant vraag en antwoord nog wel. Die moet weer terugkomen). Of deel hem eens met een bekende via deze link.

Nou toedeloe en tot de volgende
Nou toedeloe en tot de volgende