Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Kassa 4 gaat voor u open

Ja iedereen heeft het er over, er wordt niet meer gecommuniceerd met elkaar mensen zitten de hele dag op hun telefoon, depressief in een kelder en komen hun huis niet meer uit. En realiteitsbesef, dat is al lang verdwenen. Aanleiding… het verdwijnen van de traditionele kassa.

Het rare is dat men doet alsof het gesprek bij de kassa de wortel van de beschaving is. Maar het is toch juist het tegenovergestelde, niemand zit daar op te wachten. Meer automatisering in dit soort simpele zaken zodat er meer ruimte is voor daadwerkelijke sociale interactie daarbuiten.

Angela die met haar chagrijnige bakkes naar je persoonlijke prijs punten pas vraagt voor 14 cent korting op een tros druiven is heilig. Technologie breekt op veel punten de samenleving af door zich voor te doen als sociale technologie terwijl het meer een (valse) proxy vormt voor wat het probeert te zijn. Volgende week wat gezelligs, beloofd. Kijk maar even wat je hiermee doet.

“‘The person who says he knows what he thinks but cannot express it usually does not know what he thinks.’ — Mortimer Adler”