Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Op Zoek naar Zon ☀

Nederland is heet. Het is komkommertijd, iedereen is op vakantie. Mensen bakken goudbruin als een vistick. Tijd om er even tussenuit te gaan.

Op weg naar het vliegveld kijk ik uit het raam van de trein over het perron. Er staat een moeder in haar boodschappen tas te graaien om vervolgens gesmeerde broodjes in van die boterhamzakjes naar boven te halen. De kinderen kijken ietwat verschrikt weg, hadden toch gehoopt op een kapitein koek. Eenmaal aangekomen op het strand gaat iedereen zijn gang. De zee slaat wat kalmpjes tegen de kust aan. De bediende van de strandtent waar we zitten is Nederlands. Bestellen ironisch een portie bitterballen en een Cappucino. 

Zonnenbrand nodig? Nee, ik verbrand niet snel. Ik verbrand. Het ritueel herhaald zich. Het ego van de mens is zijn vriend en vijand tegelijk.

Ondertussen zoek ik een zonnebril. De grap is dat ze overal verkocht worden maar dat de beetje normale modellen er al lang uitgepikt zijn door grijpgrage toeristjes. Ik zet een wielrenner montuurtje op, vind hem te snel. Besluit toch maar voor de “Ray-Berrie” te gaan. Bij de kassa is het moment is aangebroken om mijn spaans te testen, was vergeten dat ik helemaal geen spaans spreek. Later tijdens het in slaap vallen Google ik een rijtje Spaanse woorden en leer het uit mijn hoofd. Welterusten.