Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Spuitkaas en Toilet-geld-rieten-mandje

Weet je wat Amerikanen raar vinden aan Nederlanders? Dat je moet betalen voor openbare toiletten. Als Amerikanen iets raars vinden heb je het vrij bond gemaakt. je hebt het namelijk tegen de uitvinders van kaas in een spuitfles.

Ik schets wel even een situatie voor je:

Je hebt net 7 pils in je bek geschoven à 3,20 per cilinder in je stamkroeg. De druk neemt toe, maar er is iets dat je tegen houdt om de trap naar het toilet op te lopen. De plaatselijke druk neemt dusdanig toe dat je je excuseert in je vrienden cirkel waarin druk wordt gespeculeerd over het paar gedrag van de barvrouw.

Je begeeft je de trap op, zodra je de hoek komt zie je in een enkele seconde al waar je bang voor bent, het mandje uit de zevende cirkel van de hel.

Je besluit vriendjes te worden met de vloer en heel snel door te lopen. Je kijkt een milliseconde naar rechts, game-over… “Twalet is 50 cent sgat”.

Terwijl je vraagt of je het bedrag van de toilet ook kan pinnen ben je eigenlijk al praktisch omgekeerd aangezien de kans dat je de BMW van je vader in een fietsenrek kan parkeren groter is.

Je vraagt je af waarom je weer ja gezegd om überhaupt mee te gaan naar de kroeg, er flitst een beeld voorbij van een Instagram Model die je stalkt en in deze kroeg in 2014 een keer getagd is, terwijl jezelf ook wel weet dat je jezelf voor gek houd en net zoals de vorige 24 keer het enige wat je mee naar huis neemt je lege portemonnee is.

Maar goed, het punt is dat betalen voor de toilet waar je OOK al voor het drinken betaald debiel is. Al helemaal als je 50 cent bij de bar moet pinnen (muntgeld is leuk voor in je spaarvarken, maar nergens daarbuiten) om het vervolgens nog een keer te proberen is toch kut.

Zullen we gewoon afspreken dat de toilet meneer/mevrouw normaal betaald krijgt en dat dat gewoon in de prijzen inbegrepen is? Top doen we.

Hou op met me hoor
Hou op met me hoor

Hieperdepieperlinks Hoera

Websites lijken steeds meer op elkaar en zijn allemaal super gelikt. Dat het ook anders kan bewijst deze website. Functioneel en bruut. Heerlijk om wat tabbladen mee te vullen.

Amsterdam Neighborhood Map

HOODMAPS.COM – Deel

Op vakantie en wil je weten wat de toeristen, hipster area’s gebruik Hoodmaps. Een “Crowdsourced” kaart van alle grote steden waarin gebruikers locaties en buurten taggen. Je ziet meteen waar alle toeristen zijn en waar een buurt bekend om staat.

Nomad List — Best Cities to Live and Work Remotely for Digital Nomads

NOMADLIST.COM – Deel
Van dezelfde maker, basis informatie over meer dan 10.000+ populaire steden. Om te werken of gewoon op vakantie te gaan.

Quotetje van de week

But I am a firm believer in the idea that things are not complicated, but that people tend to make things complicated.