Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – The Uber Billionaires

Hoi hoi, we gaan weer alle kanten op in deze editie. Veel lees plezier! Heb je zelf iets leuks gezien of een suggestie? Laat het mij weten op hello@piet.re!

Uber gaat de beurs op, geen succes

Uber is naar de beurs gegaan. Ze waarderen zichzelf rond de 80 miljard dollar. Daar was de markt het niet mee eens en het aandeel zakte op de eerste dag al 7,5% onder de open prijs. Dit maakt het relatief gezien tot de slechtst presenterende beursgang op de Amerikaanse markt. Hun waardering is net zo onprecies als de aankomsttijd in de app van Uber zelf.

Net zoals veel Silicon Valley bedrijven belooft Uber gouden bergen maar maken ze alleen maar miljarden verlies. De afgelopen jaren hebben ze er al 8 miljard doorheen gejaagd.

Grootaandeelhouders van Uber hoeven niet wakker te liggen want ze strijken een leuk zakcentje op aan de verkoop.

Wat ik me afvraag, geloven mensen echt dat Uber 80 miljard dollar waard is? Of is het een kwestie van “The Greater Fool Theory”. Wat inhoud dat het niet uitmaakt wat iets daadwerkelijk waard is of voor welke prijs je het koopt. Zo lang er maar een sukkel is die het voor nog meer wilt kopen.

De Blankenberge Tapes – Podcast

Terwijl het wachten is op de seizoen finale van To Live and Die in LA kun je met deze 3-delige podcast de tijd doorkomen. Voor crime fans een avond luister plezier gegarandeerd.

De Blankenberge Tapes: in 2013 wordt de 27-jarige Hannah Rentmeester vermoord. Haar vriend, Robert Josse, is direct hoofdverdachte, maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Pas als er een link wordt gelegd met een moordzaak die zich tien jaar eerder afspeelde, vallen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plek. Puzzelstukjes die één beeld lijken te vormen, dat van een grauwe kustplaats in België: Blankenberge.

Deze man heeft meer dan 14,000 Starbucks vestigingen bezocht
WWW.DELISH.COM – Deel
Iedereen moet een hobby hebben zeggen ze. Maar om nou $150.000+ dollar uit te geven aan het bezoeken van Starbucks ketens weet ik zo net niet. Ik ga wel een avondje bowlen.

Een Tesla rijden over de meest eenzame weg van Amerika
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
50 minuten van een gast die in een auto door de VS rijd? Ain’t nobody got time for that. En toch, iets aan de video laat het voelen of je deel uitmaakt van de roadtrip. Je krijg je het gevoel van een warme deken met een kop chocolademelk op een winter avond.

Hoe je een Koenigsegg supercar van $2 Million crash test
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Als je geen Opel Corsa’s maakt maar supercars kun je niet 20 auto’s uit de fabriek trekken om te crashen. Daarom hebben ze bij Koeningsegg andere technieken.

Waarom de beste wiskundigen dit type krijt inslaan
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Er is een type krijt dat ver boven de rest uitsteekt. Japanse perfectie, het glijdt over het bord en heeft een bepaalde souplesse. Het kreeg al snel een cultstatus binnen de wereld van wiskundigen. Op het moment dat de fabrikant de productie stopte begon een ware strijd om de laatste voorraad.

Apple Pay in Nederland

Betalen met je telefoon. Het is al enkele jaren mogelijk met een Android waar je met de apps van verschillende banken draadloos kan betalen. Op iOS van Apple is dit niet mogelijk aangezien ze alleen toegang geven via hun eigen dienst Apple Pay. Deze dienst is in Nederland niet beschikbaar.

Via dit trucje kun je als je een rekening bij de bank bunq en bunq Premium hebt toch Apple Pay in Nederland activeren. ING heeft aangekondigd om binnenkort ook met Apple Pay te starten.

Casey naar Cali

Af en toe denk ik nog wel eens aan de gouden jaren van de vlogs. Dagelijks keek ik de vlog van Casey Neistat. Dan droomde ik dat ik ook een studio in New York had en met mijn elektrische skateboard over de straten scheurde. Daar komt verandering nu Casey naar naar Californië verhuist. Het voelt toch een beetje als het einde van een tijdperk.

Gelukkig kun je hier nog willekeurig 1 van zijn 773 vlogs aanzetten.

I'm Mark, I'm human.
I’m Mark, I’m human.

Gefeliciteerd, je hebt het einde gehaald 🎉🎉🎉! 

📝Spelfoud gezien, feedback of een idee voor het Nieuwsbriefje? Laat het me weten!

✉️ Mail mij op hello@piet.re

👨‍💻Samen is alles leuker. Deel het nieuwsbriefje met een vriend(in)!