Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Verblind door een Cybercharlatan

Hallo Hallo, deze week een vervolg op een eerder verhaal maar eerst een artikel dat zo uit een film kan komen…

Verblind door een Cybercharlatan
WWW.FTM.NL – Deel
Rian van Rijbroek doet zich met verzinsels en praatjes voor als “cyber security expert” . In Januari 2018 duikt ze op bij Nieuwsuur. Half IT Nederland spreekt schande van de onzin die ze uitkraamt en vraagt zich af hoe ze daar als expert terecht is gekomen.

Als ze later een boek uitbrengt over cybersecurity dat aan elkaar hangt van plagiaat en onzin wordt ze pas echt een meme. Iedereen lijkt door te hebben dat ze onzin verkoopt en het blijft een tijdje stil.

Totdat Gerard Sanderink, eigenaar van Strukton Groep en Centric (goed voor een slordige miljard euro) oppeens begint te praten over servers in Gambia, hacks door de AIVD en Blockchain. Laat Gerard nou net een hechte band hebben met Rian…

Anna Delvey Tricked New York … and went to Prison

Een van mijn favoriete artikelen van vorig jaar: How Anna Delvey Tricked New York heeft een vervolgAnna is veroordeeld tot een gevangenis straf van 4 jaar. En als je denkt dat ze er nu vast een stuk minder glamoureus uitziet heb je het mis. Op dit instagram account kun je alle outfits zien die ze naar de rechtszaak gedragen heeft. 

Links

8-bit Matrix
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Wat als The Matrix een 8-Bit soundtrack had?

Quicksand | Netflix Tip
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Na een tragedie op een school in Stockholm wordt Maja aangeklaagd voor moord.

Het verhaal grijpt je meteen. Toch is dat niet wat de serie zo goed maakt, dat is de sfeer, de stylistische keuzes en het acteerwerk. Het is een verademing om een Zweedse serie te kijken waarbij de makers de hersendodende Hollywood cliches links hebben laten liggen.

Undercover | Netflix Tip
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Eindelijk een Nederlandse drama serie die niet bedroevend slecht is? Met Undercover is het eindelijk gebeurd. Jammer dat daarvoor Netflix aan te pas moet komen maar de serie zelf kijkt lekker weg. Undercover vertelt het verhaal van drugscrimineel Ferry Bowman één van de grootste xtc-producenten ter wereld.

Marvel’s The Punisher | Netflix Tip
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
Als je zin hebt in een serie waar de kogels je om de oren vliegen, alles met geweld wordt opgelost en het verhaal op de tweede plek staat dan is The Punisher wat voor je.

Kijkt lekker weg als je zin hebt in actie en heeft genoeg verhaal waardoor het niet pief paf poef wordt.

Noem 1 ding dat je op deze foto ziet.
Noem 1 ding dat je op deze foto ziet.
When you have to model at 16:00 but camp with your family at 17:00
When you have to model at 16:00 but camp with your family at 17:00

Gefeliciteerd, je hebt het einde gehaald 🎉🎉🎉! 

📝Spelfoud gezien, feedback of een idee voor het Nieuwsbriefje? Laat het me weten!

✉️ Mail mij op hello@piet.re

👨‍💻Samen is alles leuker. Deel het nieuwsbriefje met een vriend(in)!