Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – Why You Should Quit the News

Podcast Aanraders

Backspace: Marktplaats
PODCASTLUISTEREN.NL – Deel
Frank Crébas racete met paarden toen zijn ouders hem vroegen bij hun nieuwe website te gaan werken: Marktplaats.nl. Crébas verkocht het bedrijf voor een astronomisch bedrag, maar kwam er al snel achter dat geld niet gelukkig maakt.

Darknet Diaries – True stories from the dark side of the Internet.
DARKNETDIARIES.COM – Deel
De podcast die dieper induikt op verhalen over de duistere kant van het internet. Waar virussen, ransomware en hackers de dienst uitmaken.

Truth and Lies: Jeffrey Epstein
ABCAUDIO.COM – Deel
Hoe heeft deze man zo lang weg kunnen komen met zijn misdaden? Wat is er precies gebeurd? Hoe hij zo rijk geworden? Een lopend onderzoek en een gedetailleerde achtergrond van Jeffrey Epstein.PS: Epstein didn’t kill himself.

Longread Aanraders

Why You Should Quit the News
MARKMANSON.NET – Deel
Vaak doen we alsof nieuws goed is voor je. Alsof het onze plicht is om geïnformeerd te blijven. Maar de waarheid is minder optimistisch. We doen niks met deze informatie en het maakt ons ongelukkig. 99% van het nieuws is ruis.

Today I Learned That Not Everyone Has An Internal Monologue And It Has Ruined My Day
RYANANDREWLANGDON.WORDPRESS.COM – Deel
Sommige mensen hebben geen interne dialoog. Als ze een tekst lezen of nadenken horen ze geen stem in hun hoofd. Ze denken in abstracte concepten, symbolen en gevoelens. Ik kan niet bevatten hoe dit werkt. Heb jij wel of niet een stem in je hoofd als je leest en denkt?

My Ordinary Life: Improvements Since the 1990s
WWW.GWERN.NET – Deel
Technologie heeft onze levens radicaal veranderd. Vaak vergeet je de honderden kleine dingen die veranderd zijn. Daarom is het leuk om dit lijstje te lezen en terug te blikken op de veranderingen.

The tricky economics of all-you-can-eat buffets
THEHUSTLE.CO – Deel
Waaruit zijn de kosten opgebouwd van een all-you-can eat buffet? En kun je het “huis” verslaan en meer eten dan waarvoor je betaald hebt?

What is the Monkeysphere?
WWW.CRACKED.COM – Deel
We kunnen als mensen maar 150 personen voorstellen als volledige mensen met hun eigen emoties, dromen en gevoel. Daarbuiten denken we meer abstract. Je kunt niet 10.000 mensen voorstellen ook al zijn deze personen net zo goed een mens als je ouders. Een interessant artikel dat induikt op dit concept en wat voor verreikende gevolgen dit heeft voor onze samenleving.

“One death is a tragedy. One million deaths is a statistic.”

The Last Days of the Blue-Blood Harvest
WWW.THEATLANTIC.COM – Deel
Er wordt altijd gezegd dat het koningshuis blauw bloed heeft maar de degenkrab heeft het echt. Elk jaar wordt er van 400,000 degenkrabben bloed afgenomen voor gebruik in de farmaceutische industrie. Maar nu zijn bedrijven eindelijk op zoek naar een alternatief.

Stop Hiding Behind Complexity
GETPOCKET.COM – Deel
Soms is het makkelijk om dingen ingewikkelder te maken ze zijn. Je moet nog een boek lezen, eerst nog een tutorial lezen of betere spullen aanschaffen. Maar soms is het beter om gewoon te beginnen…

Nassim Nicholas Taleb Bot@nntalebbot
“To bankrupt a fool, give him information.” – @nntaleb
7:30 PM – 19 Jan 2020

Gefeliciteerd, je hebt het einde gehaald 🎉🎉🎉! 

📝Spelfoud gezien, feedback of een idee voor het Nieuwsbriefje? Laat het me weten!

✉️ Mail mij op info@pieterboerboom.nl of door gewoon op deze email te reageren.

👨‍💻Samen is alles leuker. Deel het Nieuwsbriefje met een vriend(in)!