Categories
Newsletter

Het Nieuwsbriefje – XXV

WIFI in de trein

Er zijn zelden grotere leugens verteld als “WIFI in de trein”. De NS Telkens raap je je moed weer bij elkaar om het toch eens een kans te geven (want onbeperkt 4G, maar dekking niet super). Het ziet er zo veelbelovend uit maar uiteindelijk springen de tranen altijd weer in je ogen. Je bent er weer ingetrapt. We kunnen communiceren met satellieten rondom Mars maar een stabiele internet verbinding is teveel gevraagd. Als het niet werkt, adverteer er dan niet mee. Ik stel voor de netwerk naam te veranderen in: “Niet echt WIFI in de trein maar we zijn hip dus doen of we het aanbieden, met beetje geluk kun je Whatsapp berichtje sturen binnen 5 minuten kijk maar even en anders jammer voor je pik. Oja je hebt geen internet maar we laten je wel zien op welke trein je kunt overstappen (want dat weet ik nog niet? Ben zomaar in de trein gestapt?)”. Van de rest gaat het goed hoor.

Ramen Heads (2018) Official Trailer – YouTube
WWW.YOUTUBE.COM – Deel
In het vliegtuig terug naar het koude Nederland keek ik deze documentaire. De docu geeft een kijkje in het leven van Japan zijn beste ramen noodle chefs. Nooit geweten dat er zo’n cultuur en kunst achter het maken van ramen zat. Is een keer wat anders dan een zakje kant en klaar noodles. Na terugkomst heb ik meteen een ramen restaurant in Amsterdam bezocht en een bezoekje aan een ramen restaurant in Tokyo staat hoog op mijn lijst.

What Facebook Knew and Tried to Hide – The New York Times
WWW.NYTIMES.COM – Deel
Facebook is weer in opspraak, steeds komt meer aan het licht wat de strategie is van Facebook als er negatieve informatie naar buiten komt. The New York Times schreef er een longread over. Zal de overheid eindelijk overgaan tot het reguleren of blijft het platform eindeloze kansen krijgen om zelf de problemen aan te pakken?

Hier een link naar The Daily, een podcast van de NYT die het artikel in vogelvlucht bespreekt.

7-Eleven Is at War With Its Own Franchisees- Bloomberg
WWW.BLOOMBERG.COM – Deel

Tip van de dag (Mac OSX): Ik word dus helemaal gek als je tekst van de ene applicatie naar de andere plakt dat dan de opmaak mee gekopieerd word wat dus bijna nooit de bedoeling is. Dit kun je dus veranderen.