Categories
Newsletter

Pieter’s Post – Sounds of the Nightmare Machine

Hee! Mocht je je eigen horror film willen maken dan is dit apparaat wel handig voor de soundtrack. Het heet niet voor niets de nachtmerrie machine 👻.

Na het lezen van deze Twitter draad over de diepste mijn in de wereld, de Mponeng mijn in South Africa 🇿🇦 ben ik in een diep gat gevallen (ha-ha) en wilde ik alles weten van deze plek ⛏🤯. Hier is een docu te vinden van toen de mijn nog open was. Met die guy die in alle discovery bouw programma’s opduikt maar van wie ik geen idee heb wie het is (laat het mij weten als je meer weet over hem).

Nu de mijn gesloten is dalen nog steeds mensen af in de mijn. Wanhopig op zoek naar goud. Ze brengen wel 4 dagen onder de grond door op kilometers diepte. Er is geen ventilatie 💠 en de mijn kan op elk moment instorten. Ze zetten hun leven op het spel en komen vaak naar boven met rotsen die geen goud bevatten.

De 🎥 Docu: Ons Bier 🍺 volgt twee Twentse bier brouwers die hun eigen bier merk Huttenkloas een plek proberen te geven op de overvolle biermarkt. Ze brouwen al 20 jaar bier en worstelen met een oubollig imago. Is er nog wel plek nu de speciaal biermarkt gedomineerd wordt door snelle millennials uit de randstad? Lukt het hun het tij te keren door een reclamebureau in te schakelen?

Er zitten een paar scenes in die echt pijnlijk zijn om te kijken. Zoals het moment waarop de nieuwe brouwinstallatie uit China komt … zonder de beloofde monteur en zonder gebruiksaanwijzing. Of het moment dat ze “iets met Facebook” moeten gaan doen en hopeloos naar de computer staren. Kijktip van eigen bodem🇳🇱.

Over goudgele vloeistof gesproken, hier een grappige simulatie web app. Klik maar wat in het rond.

Waar je ook flink kan klikken is op Funda. Er is genoeg gekkigheid te vinden. De Faceboek groep Funda-Mentalistenten verzameld de pareltjes. Zoals dit huis dat een kroeg heeft.

Voor de nerd’s onder ons (✋). Deze gast zijn Logitech Harmony afstandsbediening deed het niet meer. Tijdens het repareren kwam van het een het ander en reverse-engineered hij de zapper. Hij krijgt het uiteindelijk voor elkaar om er een flash game op te spelen 😂.

Met het mooie weer en het binnen zitten krijg ik echt weer zin een goed feest. Mocht je je afvragen hoe een huisfeest in San Francisco er uit ziet. Nu weet je het.
PS: Editie #100 alweer 🥳🎉Tot volgende week!